Руските власти предупредиха Facebook, че ще бъде глобена с до 10%

...
Руските власти предупредиха Facebook, че ще бъде глобена с до 10%
Коментари Харесай

Facebook изправен пред солена глоба в Русия

Руските управляващи предизвестиха Фейсбук, че ще бъде глобена с до 10% от годишния оборот в страната, в случай че не изтрие наличие, което Москва дефинира като нелегално.

Държавният регулатор „ Роскомнадзор “ оповестява пред „ Ройтерс “, че възнамерява да изпрати на представителите на обществената мрежа в Русия публично уведомление, в което да очертае, че компанията неколкократно не се е справила с премахването на неразрешена информация. Това може да докара до санкция с 5% или 10% от годишния оборот на Фейсбук в страната, в случай че обстановката не бъде поправена.

Нарушенията са свързани с неспособност за унищожаване на постове с детска порнография, корист с опиати и екстремистко наличие.

Москва усилва натиска към софтуерните компании през последната година. В сряда Русия заплаши да блокира YouTube, откакто видео платформата отстрани немски канали на подкрепената от страната телевизия RT.

По-рано тази година „ Роскомнадзор “ писа до Фейсбук и други обществени мрежи с гледище да отстранен изявления, съдържащи апели за присъединяване в антиправителствени митинги след ареста на рецензия Алексей Навални.

Според специалисти, представени от изданието „ Ведомости “, годишният оборот на Фейсбук в Русия се прави оценка на към 12 милиарда рубли или към 165 млн. $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР